10 գաղտնիք տորթերի պատրաստման մասին

 Հավանաբար, տորթերը բոլոր ժամանակների ամենահայտնի աղանդերն են: Մեր կյանքում ոչ մի նշանակալի իրադարձություն չի կարող անցնել առանց հիշարժան և գեղեցիկ տորթրի, կլինի դա ծննդյան օր թե հարսանիք:

 

Ոմանք նախընտրում են խոհարարական արվեստի այս գլուխգործոցը պատրաստել տանը: Այդ պրոցեսից նրանք հաճույք են ստանում, չնկատելով այդ մի քանի ժամը որ անցկացրեն են խոհանոցում: Ոմանք առանց ավելորդ անգամ մտածելու պատվիրում են տորթեր, որը սովորաբար լինում է անհատական ​​դիզայնով ըստ թեմատիկ առիթի: Իսկ ամենահեշտ կողմնորոշվող մարդիկ գնում են տորթը հենց խանութից:

 



Գնել տորթերը ինչ խոսք ամենաօպտիմալ տարբերակն է: Չէ՞ որ առիթներին կանայք սովորաբար ցանկանում են զբաղվել արտաքին տեսքով, քան թե խոհանոցում տոնական տորթեր պատրաստել: Իսկ տորթ գնելը լուծում է բոլոր խնդիրները: Դուք պարզապես բացում եք կայքը, ծանոթանում տորթերի տեսականու հետ և պատվիրում:

 

Սակայն ոչ տոն օրերին, ըստ տրամադրության, բոլոր կանայք ցանկանում են պատրաստել տորթեր ամբողջ ընտանիքի համար, բայց ոչ բոլորը գիտեն գաղտնիքները: Եվ այսպիսով ձեզ ենք ներկայացնում մի քանի գաղտնիք անմահական տորթեր պատրաստելու համար:

 

1.Թարմ ձվեր

 

Առաջին և հիմնական պայմանը թարմությունն է: Պատրաստի տորթի համը մեծապես որոշվում է ձվերով, ուստի կարևոր է հոգ տանել այս մթերքի որակի մասին: Բացի այդ, հիշեք, որ սառեցված սպիտակուցներն ավելի լավ են հարում, ուստի ավելի լավ է ձվերը հանեք սառնարանից:

 

2. Ալյուր

 

Ալյուր մաղելը շատ կարևոր է: Նախ, օդի հարստացում է տեղի ունենում, որը հեշտացնում է չոր և խոնավ մասի միացման պրոցեսը:

 

3. Շաքարավազ

 

Շաքարը պետք է լինի նուրբ բյուրեղային: Արժե՞ արդյոք այն փոխարինել շաքարի փոշով, յուրաքանչյուրն ինքն է որոշում: Ընդհանրապես, ավելի շատ վճարելն անիմաստ է (փոշին ավելի թանկ է), բայց եթե ինչ -ինչ պատճառներով իսկապես ցանկանում եք, կարող եք այլընտրանք օգտագործել:

 

4. Ճիշտ և երկար հարել

 

Կախված բաղադրատոմսից, խորհուրդ է տրվում ձվերը բաժանել դեղնուցների և սպիտակների, սակայն, եթե երազում եք փարթամ բիսկվիթ և վստահ չեք ձեր ուժերին, ապա ավելի լավ է առանձին հարել սպիտակուցը և դրան ավելացնելով դեղնուցը:

 

Կարևոր է, որ ճաշատեսակները լիովին չոր և մաքուր լինեն: Որոշ տնային տնտեսուհիներ հատուկ յուղազերծում են ամանի պատերը, որոնցում նրանք քացախով ծեծում են սպիտակները: Եվս մեկ գաղտնիք՝ սպիտակուցի զանգվածին պետք է ավելացնել մի պտղունց բարակ բյուրեղային աղ:

 

 


 

5. Ալյուր ճիշտ ավելացում

 

Ձվի զանգվածը շաքարով հարելուց հետո անհրաժեշտ է այն համատեղել ալյուրի հետ: Դա անելու համար օգտագործեք այսպես կոչված «ծալովի մեթոդ». Խառնիչը դնում են մի կողմ, փոքր քանակությամբ ալյուր լցվում են ամանի կողքին, խմորը ներքևից բարձրացվում են լայն գդալով, շրջում դեպի կենտրոն, «ծալում», ապա նորից ալյուր է ավելացվում, կրկին «ծալում»: Անհրաժեշտ է նրբանկատ աշխատել ՝ զգույշ լինելով, որ խմորը չտրորվի:

 

6. Այլ հավելումներ

 

Կարևոր է սահմանափակվել շարժումների նվազագույն քանակով: Որքան քիչ եք դիպչում խմորին ձվերը ծեծելուց հետո, այնքան լավ: Այնպես որ այն ամենը, ինչ պետք է ավելացնեք խմորի մեջ, արեք դա արագ, ճշգրիտ և մի քանի քայլով:

 

7. Թխելու համար նախատեսված ամանի ճիշտ ընտրություն

 

Թխվածքաբլիթ թխելու համար ավելի լավ է վերցնել մետաղյա կլոր ձևեր, որոնցում հատակը բաժանված է պատերից: Պատերը ոչնչով մի քսեք - թխվածքաբլիթը պետք է «բռնի» դրանց վրա, «պահի», կպչի թխելու ընթացքում: Ամանի ներքևում տեղադրվում է մագաղաթյա թերթ:

 

Սիլիկոնային կաղապարներ թույլատրվում են, բայց խորհուրդ չեն տրվում դասական թխվածքաբլիթ թխելու համար:

 

8. Թխում

 

Դուք պետք է կենտրոնանաք առաջին հերթին ձեր վառարանի առանձնահատկությունների վրա և հարմարվեք դրան: Ամենակարևոր պայմանը կտրուկ շարժումներ չանելն է: Ամանը պետք է տեղադրել կոկիկ, դուռը փակել նրբորեն: Խստորեն խորհուրդ չի տրվում ջեռոցը բացել առաջին 20 րոպեների ընթացքում:

 

Ստանդարտ թխման ջերմաստիճանը 180 աստիճան է, ժամանակը `մոտ 45-60 րոպե: Խնդրում ենք նկատի ունենալ, որ ամանը պետք է տեղադրվի է արդեն իսկ լավ տաքացրած ջեռոցում, սա կարևոր է, եթե ցանկանում եք փափուկ թխվածքաբլիթ ստանալ:

 

10. Խմորեղենի հասունացում

 

Որպեսզի թխվածքաբլիթի խմորը լիովին բացահայտի իր համը, խորհուրդ է տրվում պատրաստի թխվածքաբլիթը մի փոքր պահել` փաթեթավորելով այն պլաստիկե փաթեթով և թողեք սառնարանում 5-10 ժամ: Բացի այդ, այս պահը ապահովում է թխվածքաբլիթի ավելի հեշտ կտրումը՝ մինչև դրա հետագա մշակումը (թրջելը, քսելը, զարդարելը):

 

Փաստացի, թխվածքաբլիթի խմորի մեջ հատուկ դժվարություններ չկան, այնպես չէ՞: Պարզապես պետք է հետևել ընդհանուր առաջարկություններին, և ամեն ինչ կստացվի համեղ տորթերի համեղ հիմք:

 

 

 

 

Comments

Popular posts from this blog

Ի՞նչ տեսակի են լինում պաղպաղակները և որոնք են ամենատարածվածները

Ո՞ր տորթի տեսակն է լավագույնը հարսանիքների համար

Cake for special occasions: Suggestions for cakes to celebrate different events, such as birthdays, weddings, and holidays