Տորթ պատրաստելու համար ամենաշատ օգտագործվող բաղադրիչները:

 Տորթ թխելը կարելի է համարել առանձին արվեստի ճյուղ, քանի որ ստանալ իդեալական տեսքով խմորեղեններ դեռ չի նշանակում որ այն   հրուշակագործի աշխատանք է: Իդեալական տորթերում պետք պահվի ոչ միայն տեսքը այլ նաև անզուգական համը: Դա է իսկական վարպետի աշխատանքը:

 


Սակայն մենք բոլորս գիտենք, որ համապատասխան տորթեր ստանալու համար պետք է համապատասխան կրթություն և փորձ, որը ոչ բոլորը ունեն, բայց ընտանիքի համար թխել և վայելել երեկոները բուրավետ թեյով ցանականում են բոլորը:

 

Ոչ բոլորի կհաջողվի ապահովել կատարյալ տեսք: Դուք կարող եք պատվիրել տորթեր և ուսումնասիրելով մանրուքները, տեսնել թե ինչ տեսք կարող եք հաղորդել ձեր հաջորդ տորթին: Իսկ ինչ վերաբերվում է համին, ապա համի գաղտնիքը յուրաքանչյուր ուտեստի համար դա բաղադրիչներն են: Համեղ տորթեր կարող եք ստանալ եթե օգտագործեք ճիշտ բաղադրիչներ:

 

Եկեք պարզենք, թե ի՞նչ բաղադրիչներ են հարկավոր համեղ տորթեր թխելու համար: Գնացինք!

 



1.Ալյուր

 

Ինչքան էլ պարզունակ է թվում, բայց ալյուրից կախված է խմորեղենի հիմքը, այսինքն հենց խմորը: Այդ իսկ պատճառով ալյուրը պետք է լինի որակյալ: Ամենաբարձր դասի ցորենի ալյուրն առանձնանում է իր սպիտակ գույնով: Ցորենի ալյուրի այս տեսակն օգտագործվում է բարձ որակի խմորեղեններ պատրաստելու համար: Բարձր կարգի ալյուրները ունեն լավ թխելու հատկություններ:

 


2.Շոկոլադ

 

Շոկոլադե տորթ պատրաստելու համար պետք է բավականին քանակության շոկոլադ, ինչը կլինի կարևոր բաղադրիչը ձեր տորթի համար: Այդ իսկ պատճառով շոկոլադի վատ որակով լինելը կազդի ամբողջ տորթի վրա: Բոլորի կողմից խորուրդ է տրվում օգտագործել դառը շոկոլադը, քանի որ կակաոն այնտեղ ավելի շատ է, իսկ որքան շատ կակաո, այնքան ավելի օգտակար է շոկոլադը: Հենց կակաոյի մեջ են պարունակվում օրգանիզմի համար օգտակար նյութերը: Բացի կակաոյի կարագից, սև շոկոլադին ավելացնում են քերած կակաոն, շաքարի փոշին և երբեմն համեմունքները, չամիչն ու ընկույզը:

 


3.Ժելատին

 

Բոլորս էլ սիրում ենք այն թեթև ժելեյով տորթերը, սակայն ոչ մեկին դուր չի գա եթե ժելեն լինի անորակ, այսինքն չլինի օրնակ պինդ: Դրա համար պետք է ուշադրություն դարձնել ճիշտ ընտրած ժելատինին: Բացի ժելեից, այն օգտագործվում է կոնֆետներ, պաղպաղակ և այլ հրուշակեղեն պատրաստելու համար:

 

4.Վանիլին

 

Երբ անցնում եք հրուշակեղենի խանութի կողքով գալիս է անուշ բույր, որը մենք անվանում ենք քաղցր բույր: Այդ քաղցր բույրը հենց վանիլինի բույրն է: Խմորեղենային վարպետները չեն օգտագործում վանիլինի փոշի, այլ հենց բնական վանիլին: Բացի ուտեստներից, վանիլինը նաև օգտագործվում է ինչպես դեկորատիվ այնպես էլ բնական կոսմետիկայում:



5. Կարամել

 

Կարամելի ճիշտ պատրաստումը բավականին բարդ է, սակայն եթե մեկ անգամ ստացվի, արդեն միշտ կկրկնեք: Կարամելից պատրաստում են դեկորներ ձևավորման համար և կրեմներ: Եփած խտացրած կաթը նույնպես համարում են կարամելային կրեմ: Եփած խտացրած կաթը դա խտացրած կաթի տեսակ է, որը ստացվում է լրացուցիչ ջերմային մշակմամբ: Եփած խտացրած կաթը շատ տարածված սննդամթերք է, որը սպառվում է ինչպես առանձին, այնպես էլ որպես բաղադրիչ մեծ քանակությամբ հրուշակեղենի ուտեստների մեջ: Եփած խտացրած կաթը ավելացվում է կարկանդակների, տորթերի, խմորեղենի և մի շարք խմորեղենի մեջ:

 

 Մենք ներկայացրեցինք այս հրաշք աշխարհի շատ փոքր մասնիկ: Իսկ ամենակարևոր բաղադրիչը սերն է: Տորթերը պետք է թխել սիրով, այդ դեպքում հաստատ կստացվի անմահական:

 

Comments

Popular posts from this blog

Ի՞նչ տեսակի են լինում պաղպաղակները և որոնք են ամենատարածվածները

Ո՞ր տորթի տեսակն է լավագույնը հարսանիքների համար

Cake for special occasions: Suggestions for cakes to celebrate different events, such as birthdays, weddings, and holidays